(024) 323 01 34
info@dental-styling.nl
Graafseweg 232, 6531 ZZ Nijmegen

Kronen en bruggen

Algemene behandelingen / Kronen en bruggen

Kroon- & brugwerk wordt vervaardigd, omdat je niet altijd uitkomt met composiet. Een kroon is in feite een kapje dat geplaatst wordt op een tand of kies die verzwakt is door een vulling en of een wortelkanaalbehandeling. Hierdoor wordt de tand sterker en de esthetiek verbeterd. Indien meerdere tanden of kiezen ontbreken dan kan een brug uitkomst bieden.

Voor een kroon of brug zijn altijd twee afspraken nodig. Tijdens de eerste afspraak wordt de tand of kies omslepen, wordt een noodkroon of noodbrug gemaakt en maakt de tandarts een aantal afdrukken. Deze afdrukken gaan naar het tandtechnisch laboratorium waar de tandtechnicus de afdrukken uitgiet en met de hand een kroon op de modellen vervaardigt. Ongeveer twee weken later is de kroon klaar en kan deze geplaatst worden door de tandarts. Kronen en bruggen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt:

Porselein is een esthetisch bijzonder fraai materiaal en oogt vrijwel als een gewone kies of tand.

Een combinatie van metaal en porselein wordt het meest gebruikt. De kern bestaat dan uit metaal en de kap is van porselein, zodat een esthetisch fraaie en sterke kroon of brug wordt verkregen.

Een combinatie van zirkonium en porselein combineert de eigenschappen van sterkte en esthetiek. De kroon bestaat uit een witte zirkonium kap waarop porselein wordt opgebakken, waardoor het de esthetische eigenschappen van het porselein beter tot uiting komen.

Metaal (zoals goud) wordt nog zelden voor kronen en bruggen gebruikt. Het is bijzonder sterk en slijtvast, maar omdat het esthetisch wat minder fraai is, wordt het vooral voor de kiezen gebruikt.

Vaak zijn er meerdere behandelopties die allen op een rijtje worden gezet, zodat er een weloverwogen beslissing kan worden genomen.

 

 

       

Praktijk voor tandheelkunde

Behandelingen en preventie

Algemene tandheelkunde

Wie zijn wij?

Wilt u weten hoe wij werken?

Behandeltraject

Openingstijden

Wij zijn vandaag geopend:
08.00 - 13.00 uur
13.45 - 17.00 uur

Maak een afspraak

Kom in contact met onze specialisten

Direct contact