(024) 323 01 34
info@dental-styling.nl
Graafseweg 232, 6531 ZZ Nijmegen

Prothese

Een prothese kan worden gebruikt bij het vervangen van ontbrekende tanden. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen wordt een volledige prothese vervaardigd. Als u een aantal tanden of kiezen kwijt bent, zorgt een partiële prothese ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Daarnaast kan de partiële prothese ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden bovendien de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf.

Zonder de partiële prothese gaan de natuurlijke tanden namelijk scheef staan of kunnen ze verplaatsen. Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële prothese wordt vervaardigd, wordt een partiële prothese ook wel plaat- of frameprothese genoemd. Een partiële plaatprothese steunt voornamelijk af of de kaak en is gemaakt van acryl (tandvleeskleur) met porseleinen of kunststof tanden. Een frame prothese is gemaakt van metaal met acryl en steunt voornamelijk op de overgebleven tanden met gegoten haakjes.

Een frame zit hierdoor vaak iets beter vast en is ook wat comfortabeler omdat het iets ‘kleiner en dunner’ wordt uitgevoerd. Een prothese zal anders aanvoelen dan uw eigen tanden en het duurt even voordat u eraan gewend bent. In het begin kan een prothese nog wat los zitten en kunnen er pijnlijke plekjes ontstaan, zogenaamde drukplekken. Het is belangrijk dat u de prothese toch inhoudt en een afspraak maakt met uw tandarts om de problemen te verhelpen. Houd de prothese de eerste week ook ’s nachts in uw mond. Daarna is het beter om de prothese ’s nachts uit te doen.

Praktijk voor tandheelkunde

Behandelingen en preventie

Algemene tandheelkunde

Wie zijn wij?

Wilt u weten hoe wij werken?

Behandeltraject

Openingstijden

Wij zijn vandaag geopend:
08.00 - 13.00 uur
13.45 - 17.00 uur

Maak een afspraak

Kom in contact met onze specialisten

Direct contact