(024) 323 01 34
info@dental-styling.nl
Graafseweg 232, 6531 ZZ Nijmegen

Een nieuwe gebitsprothese binnen een week met Evo Twin

Nieuws / Een nieuwe gebitsprothese binnen een week met Evo Twin

Een nieuwe gebitsprothese binnen een week met EVO Twin 

Als u toe bent aan een nieuwe gebitsprothese, dan is het vervelend als u lang moet wachten voordat uw nieuwe prothese klaar is. Bij sommige tandartspraktijken zijn verschillende sessies nodig om een nieuwe gebitsprothese aan te meten. U loopt dan weken, zo niet maanden met een versleten of verkleurd kunstgebit. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een methode genaamd EVO Twin. EVO Twin is een digitale werkwijze waarmee Dental Styling u binnen een week een nieuwe gebitsprothese geeft.

In deze blog leggen wij uit wat de EVO Twin prothese zo speciaal maakt en waarom deze methode de afgelopen jaren zo populair is geworden.

Scannen

Om een ontwerp voor uw EVO Twin prothese te vervaardigen, scannen wij uw gebit met een intra-orale scanner. Meerdere sessies met afdruklepels in uw mond zijn niet nodig. Wij scannen uw gebit in ongeveer dertig minuten. Op basis van de scan kan de tandarts een nieuwe gebitsprothese laten maken. Daarbij vinden wij, van Dental Styling, het erg belangrijk om goed te luisteren naar de wensen de klant. De nieuwe EVO Twin Prothese hoeft namelijk niet precies hetzelfde te zijn als uw huidige prothese. U kunt zelf bepalen welke aanpassingen we doorvoeren aan uw nieuwe prothese.

Aanpassingen op basis van uw wensen

Samen met de tandarts kunt u bespreken aan welke eisen uw nieuwe prothese moet voldoen. Uw huidige prothese geldt namelijk alleen als basis voor de nieuwe prothese. Als u aanpassingen wilt aanbrengen in bijvoorbeeld de beetverhoging of de pasvorm, dan kunnen wij dat voor u regelen. Zo krijgt u niet alleen een nieuwe gebitsprothese, maar ook eentje die beter aansluit op uw wensen. Gaat u ook met een stralend en comfortabel gebit het nieuwe jaar in?

                voor                         na

 

Voordelen van een EVO Twin Prothese  

Als u kiest voor een EVO Twin Prothese, dan profiteert u van een aantal voordelen. Allereerst de betrouwbaarheid. Het productieproces van de nieuwe prothese verloopt volledig digitaal. Nadat uw gebit gescand is met de intra-orale scanner wordt het ontwerp van uw nieuwe prothese via de computer gegeneerd. Daardoor is de kans nihil dat er fouten in het proces sluipen.

Daarnaast is het een groot voordeel dat uw tandarts het ontwerp van uw prothese kan opslaan. Als u uw kunstgebit kwijtraakt of u heeft na verloop van tijd klachten over uw gebit, dan kan het ontwerp met één muisklik tevoorschijn gehaald worden. De tandarts kan bij verlies of slijtage een nieuw kunstgebit bestellen of in overleg met u kijken waar eventuele klachten vandaan komen. 

Tot slot de prijs. Een nieuw kunstgebit laten aanmeten op de ‘oude’, niet digitale manier, is twee tot drie keer zo duur als de EVO Twin methode. Dat komt doordat de oude manier veel meer tijd in beslag neemt. Waar we eerst weken, soms wel maanden deden over het maken van een nieuw kunstgebit, is uw nieuwe prothese via de EVO Twin methode binnen een week klaar. 

 

Zelf een nieuwe gebitsprothese?

Wilt u zelf een nieuwe gebitsprothese tegen een eerlijke prijs? Bij Dental Styling in Nijmegen staan wij altijd voor u klaar. Neem contact met ons op, dan helpen wij u aan een nieuw kunstgebit.

Neem contact op

Bedankt voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Terug naar overzicht

Ruud Sewpersad
Tandarts