(024) 323 01 34
info@dental-styling.nl
Graafseweg 232, 6531 ZZ Nijmegen

Caries

Cariës wordt veroorzaakt door bacteriën die in de tandplaque voorkomen. Samen met voedselresten en speeksel vormen ze een plakkerige kleurloze laag die zich afzet op de tanden en kiezen. De bacteriën in deze plaque breken suikers in ons voedsel af en vormen zuren, die bij slechte mondhygiëne het harde tandglazuur (het hardste weefsel van het menselijke lichaam!) doen oplossen. Hierdoor kan een gaatje ontstaan.

In de praktijk wordt al sinds eind jaren negentig geen amalgaam (de grijze vulling) meer gebruikt, wij gebruiken voornamelijk composiet. In tegenstelling tot amalgaam, dat door retentie houdt, worden composieten, na het etsen van de tand met fosforzuur en het aanbrengen van een primer en een bonding, aan het tandmateriaal gelijmd. Hierdoor hoeft er minder tandweefsel te worden opgeofferd. Daarnaast geeft composiet een veel beter esthetisch resultaat.

Ter plaatse van de kiezen gebruiken we een zeer slijtvast composiet en daar waar de esthetiek van groot belang is, met name bij de voortanden, een hoogwaardig esthetisch composiet. Doordat er steeds meer kleuren composieten te verkrijgen zijn, kunnen we op het gebied van esthetische tandheelkunde ook steeds betere resultaten behalen.

Sommige mensen ervaren wat last bij koud, warm en kauwen na het vullen van een tand of kies, dit wordt veroorzaakt door het boren, etsen en drogen van het tandmateriaal en door de krimp van het composiet. Meestal gaat deze last na een aantal dagen vanzelf weg.

 

Praktijk voor tandheelkunde

Behandelingen en preventie

Algemene tandheelkunde

Wie zijn wij?

Wilt u weten hoe wij werken?

Behandeltraject

Openingstijden

Wij zijn vandaag geopend:
08.00 - 13.00 uur
13.45 - 17.00 uur

Maak een afspraak

Kom in contact met onze specialisten

Direct contact